Welke kerstverlichting moet ik kopen?

Het merendeel van de verlichting heeft kleine LED-lampjes. De verschillen worden met name bepaald door de kleur van de lampjes en het aantal lampjes of lampafstand.

Veel of weinig lampjes?

Het verschil in de meeste snoeren zit in de afstand tussen de lampjes.  ‘Hoe meer lampjes hoe mooier!’ Dat vinden wij maar smaken verschillen natuurlijk. Clusterverlichting heeft de meeste lampjes. Hoe meer lampjes in de boom, hoe minder decoratie je nodig hebt om de boom mooi aan te kleden. De lampjes zijn vaak een stuk goedkoper dan de decoratie. Een mooi alternatief is de Compact-verlichting (of Ivy-light). Deze verlichting heeft wat minder lampjes en is daarom ook goedkoper. Bij ‘gewone’ verlichting of Basic-LED staan de lampjes een stuk verder uit elkaar.

 

      

Clusterverlichting                                  Compact-verlichting (of Ivy)                Basic-verlichting

 

Welke kleur lampje?

De meest voorkomende kleuren zijn Classic warm of Warm wit. Deze omschrijvingen worden door de meeste leveranciers gehanteerd, maar ze zijn wel verwarrend.

Classic warm is 'warm geel' en lijkt qua kleur het meest op de kleur van de traditionele gloeilamp. Deze kleur wordt het meest verkocht voor binnenverlichting. Warm wit is wat lichter en witter. Het licht van een LED-lampje met ‘warm wit’ vinden de meeste mensen té fel in huis maar wel mooi voor in de tuin.

 

Voor binnen of buiten?

Tegenwoordig kan bijna alle verlichting zowel binnen als buiten. Om een boompje, conifeer, buxus of kerstboom te verlichten, wordt vaak Basic-verlichting gebruikt. Voor buiten is het handig als de verlichting voorzien is van een timer. Nagenoeg al onze verlichting is voorzien van een timer. Veel snoeren zijn er ook met batterijvoeding. Door het lage energieverbruik van de LED-lampjes, kunnen ze weken op één paar batterijen branden.

Het huis wordt vaak verlicht met ijspegelverlichting. De koppelbare variant met rubberen kabel is de meest duurzame. Deze kan zelfs het hele jaar door blijven hangen.

 

Hoe kies je de juiste verlichting voor de kunstboom?

Om de juiste snoer te kiezen moet je weten welk type snoer je wilt en wat de hoogte van de boom is.  Per lengte boom kunnen we adviseren wat de ideale lengte verlichtingssnoer is. De lengte van de snoer is de lengte tussen het eerste en het laatste lampje (dus zónder aanloopsnoer).

Bij een boom van 180cm adviseren wij 18 meter verlichtingssnoer en bij een boom van 220cm en verlichtingssnoer van 22 meter. Tip: pak de lengte van de boom en vermenigvuldig deze met 10. Dus een boom van 2 meter (2x10=20) heeft een snoer van 20 meter nodig.

 

Ijspegelverlichting

Ijspegelverlichting zijn de verlichtingssnoeren die ijspegels aan de huizen of dakgoten nabootsen. De snoeren bestaan uit één lange lijn waaraan kortere snoertjes met lampjes van wisselende lengte hangen. Hierdoor ontstaat het ‘ijspegeleffect’. De meeste snoeren zijn koppelbaar tot lange lengtes waardoor deze verlichting uitermate geschikt is voor het verlichten van grote bomen of huizen.

Er zijn verschillende soorten koppelbare ijspegelverlichting.

 

De meest verkochte koppelbare ijspegelverlichting:

De hebben we een professionele lijn van het merk Winglinks. Deze is verkrijgbaar in witte en zwarte rubberen snoeren. Winglinks heeft veel uitbreidingsmogelijkheden, en is bijna onverwoestbaar. Het is de enige Nederlandse kerstverlichting met IP65 (kan zelfs onder water). Winglinks is de duurste lijn. dap

We hebben ook ijspegelverlichting in vaste lengtes van 3,6 of 7,2m, 24 volt, transparant-kleurige dunne kabel en niét koppelbaar. Deze zijn voorzien van dimmer en timer. Deze verlichting is een stuk goedkoper, maar minder duurzaam en brand minder fel.

 

Fairybell

Met de Fairybell wordt je vlaggenmast een prachtige grote verlichte boom. Kerstwinqel.nl is officieel dealer en heeft nagenoeg het gehele assortiment.