Het optuigen van een kunstkerstboom stap 6

Hulp bij het optuigen van uw kunstkerstboom in 6 stappen:

Stap 1:

Zet de voet op en begin de kunstboom van beneden uit op te bouwen en uit te vouwen. Probeer de onderkant van de takken zo plat mogelijk te laten. Een echte boom heeft namelijk ook platte takken.

Bekijk foto stap 1

Stap 2:

Decoreer de kunstboom met verlichting. Werk altijd van onder naar boven. Je hoeft niet perse met de snoer rond om de boom te gaan, maar ga wel met de snoer ook dieper in de boom. Hierdoor krijgt de boom meer diepte. Je kunt allerlei verlichtingssnoeren gebruiken. Sommige snoeren zijn in een 'lus'. Zowel het begin als het eind van de snoer zitten vast aan de stekker. Dit maakt het verdelen van de snoer wat lastiger. In ons voorbeeld gebruiken we clusterverlichting. Clusterverlichting bestaat uit een dikke streng met honderden kleine lampjes op een paar centimeter van de hoofdstreng. Deze snoer hoef je uitsluidend op de takken te leggen. Een (kunst)boom heb je hiermee in 5 minuten met honderden lampjes gedecoreerd.

Bekijk foto stap 2

Stap 3:

De basis van een gedecoreerde boom wordt altijd gevormd door kerstballen. Begin met de grootste ballen en verdeel deze over de boom. Door sommige ballen wat dieper in de boom te hangen, krijgt de boom meer perspectief.

Bekijk foto stap 3

Stap 4:

Ga zo verder met alle maten ballen. Zorg voor een gelijdelijke verdeling gelet op zowel de maat, de kleur maar ook mat of glans.

Bekijk foto stap 4

Stap 5:

Decoreer de boom met ornamenten, zijde bloemen, hangertjes e.d. Ook hierbij let op een gelijkmatige verdeling en dieptewerking. Indien gewenst: plaats de piek.

Bekijk foto stap 5

Stap 6:

Ga zo verder met de ornamente, de piek er eventueel op en klaar is de boom!

Bestel vandaag nog uw kunstkerstboom!