Welke kunstkerstboom kopen?

Welke kunstkerstboom kopen?

Bent u op zoek naar een kunstkerstboom maar ziet u door het grote aanbod in bomen het bos niet meer, dan hopen wij u met uw keuze te kunnen helpen. Indien u kiest voor een kunstkerstboom, dan betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat u de boom voor een langere tijd aan wilt schaffen. Kies daarom voor een boom van een goede kwaliteit. Een dergelijke duurzame boom kenmerkt zich met de volgende eigenschappen:

 • takken met een stalen kern en naaldvast
 • 10 jaar garantie op de boom, 3 jaar garantie op elektrische delen
 • brandvertragend, officieel NEN-gecertificeerd
 • een degelijke standaard
 • duidelijke gebruiksaanwijzing

Daarnaast zijn er legio modellen, maten en kleuren te koop.

Kleur boom:
Veel bomen zijn verkrijgbaar in groen of blauw. Groen oogt warmer en is te combineren met alle kleuren decoraties. Blauw daarentegen is prachtig met blauwe, grijze of witte decoraties, maar combineert niet mooi met bijvoorbeeld rood, bruin of goud.


Takken/naalden:
Sommige bomen hebben horizontale takken, andere bomen hebben licht hangende takken. Daarnaast zijn er kortnaaldige en langnaaldige takken. Met kunstbomen wordt getracht echte bomen zo reëel mogelijk te imiteren. In de natuur hebben kortnaaldige bomen horizontale takken (zoals Picea of traditionele kerstboom), langnaaldige bomen lichtafhangende takken (zoals Nordmannbomen). Het voordeel van kortnaaldige bomen is dat deze meer ruimte tussen te takken hebben, waardoor er meer met diepte/perspectief gedecoreerd kan worden. Andere bomen zijn afgeleid van een Pinus of hebben een bevroren uiterlijk.

Met of zonder lampjes:
Indien u het uzelf extra makkelijk wilt maken, kunt u ook kiezen voor een kunstkerstboom waar de verlichting al in zit. Al onze bomen met verlichting hebben LED-lampjes. LED-lampjes zijn energiezuinig en zeer duurzaam en kunnen een leven lang mee. De meeste LED-lampjes branden iets feller dan normale verlichting. Onze LED-bomen hebben een dimmer waarmee u zelf de lichtsterkte kunt bepalen. Indien u kiest voor een boom zónder lampjes, adviseren wij clusterverlichting te gebruiken.


Om uw keuze te vergemakkelijken, hebben wij een duidelijke bomenselectie gemaakt. Dit zijn onze belangrijkste modellen:

 • De Matterhorn Fir is een kortnaaldige kunstboom, verkrijgbaar in groen en blauw. Deze boom is van het merk Triumph Tree.
 • De Forest Frosted Pine is gebaseerd op een langnaaldige Pinus en heefttopjes met ‘bevroren’ uitstraling. De Forest Frosted Pine is ook verkrijgbaar in een smalle versie (Forest Frosted Pine slim). Deze boom is van het merk Triumph Tree.
 • De Frasier Fir heeft korte naalden en sierlijk hangende platte takjes. Hij is er in het groen en blauw en ook verkrijgbaar met LED-lampjes. De Frasier Fir is ook verkrijgbaar in een smalle versie (Frasier Fir slim). Deze boom is van het merk Black Box.
 • De Sherwood heeft ook korte naalden en sierlijk hangende platte takjes. Hij is er in het groen en blauw, met LED-lampjes, én in een slanke versie. De Sherwood lijkt veel op de Frasier Fir maar is van het merk Triumph Tree.
 • De Maccalan Pine lijkt erg op de Frasier fir maar de takken wisselen meer van lengte en de takjes zijn ronder. Ook verkrijgbaar mét LED-lampjes. Deze boom is van het merk Black Box.
 • De Abies Nordmann heeft lange, blauw-groene naalden en licht hangende takken. De echte variant van de Abies Nordmann is de meest verkochte echte kerstboom van Nederland en wordt ook wel Nordmanden genoemd. De Abies Nordmann is ook verkrijgbaar in een smalle versie (Abies Nordmann Slim). De Abies Nordmann is van het merk Triumph Tree.
 • De Wilmington is de Nordmann-variant van het merk Black Box. Hij is wat 'slanker' dan de Abies Nordmann.

Naast deze basiscollectie hebben wij een unieke collectie kleine/tafelboompjes. Klik hier om deze collectie te bekijken.