Welke kunstkerstboom kopen?

Bent u op zoek naar een kunstkerstboom maar ziet u door het grote aanbod in bomen het bos niet meer, dan hopen wij u met uw keuze te kunnen helpen.

Door naar de volgende vragen te kijken, kunt u uw keuze vergemakkelijken:

 • Hoe groot mag de boom zijn? Kijk daarbij niet alleen naar de hoogte maar ook naar de breedte. Naar gelang een boom hoog wordt, wordt hij ook breder.
 • Welke kleur boom? Veel bomen zijn verkrijgbaar in groen of blauw. Groen oogt warmer en is te combineren met alle kleuren decoraties. Blauw daarentegen is prachtig met blauwe, grijze of witte decoraties, maar combineert niet mooi met bijvoorbeeld rood, bruin of goud.
 • Welke takken of naalden? Sommige bomen hebben horizontale takken, andere bomen hebben licht hangende takken. Daarnaast zijn er kortnaaldige en langnaaldige takken. Het voordeel van kortnaaldige bomen is dat deze meer ruimte tussen te takken hebben, waardoor er meer met diepte/perspectief gedecoreerd kan worden. Kortnaaldige takken zien er vaak natuurlijker uit. Langnaaldige takken hebben weer het voordeel dat ze voller lijken en minder decoratie nodig hebben.
 • Met of zonder lampjes? Veel modellen zijn er ook met LED-lampjes. Wil je de jaarlijkse ‘strijd’ met de verlichtingssnoer vermeiden, dan is een voorverlichte boom ideaal!

Nagenoeg alle bomen hebben minimaal 10 jaar garantie en op electrische delen 3 jaar garantie. Als één lampje in de boom uit is, brandt de rest gewoon door. De lampjes hebben een brandduur van 10.000 uur. Dat is 20 jaar lang, de hele maand december, 12 uur per dag.

 

In het volgende overzicht staan de meest verkochte bomen met hun belangrijkste kenmerken:

 • Forest Frosted Pine: De Forest frosted pine slim is een prachtige smalle kunstkerstboom met lange naalden en licht opgaande takken. De toppen van de naalden hebben een 'bevroren' uiterlijk. De boom heeft losse inhaaktakken. De boom is van zichzelf al mooi, dat decoratie nauwelijks nodig is. Hij is ook verkrijgbaar met lampjes     
 • De Luzern frosted pine heeft lange naalden en licht opgaande takken. Hij lijkt veel op de Forest frosted pine slim van Triumph Tree maar is wat breder. De Luzern is van het merk Everlands.
 • Frasier fir: De Frasier fir is een prachtige kunstkerstboom met korte naalden en sierlijk hangende platte takjes. Hierdoor is deze boom ideaal om de kerstballen en -decoraties dieper in de boom te hangen waardoor de boom meer perspectief krijgt. Deze boom is nauwelijks van echt te onderscheiden. Als beste getest Algemeen Dagblad kunstbomentest 2017! Hij is ook verkrijgbaar met lampjes     
 • Macallan Pine: De Macallan Pine is een prachtige kunstkerstboom met korte naalden. De takken varieren van lengte waardoor de boom niet 'te perfect' wordt en een zeer natuurlijke uitstraling krijgt. De echte variant van de Macallan Pine is de Picea abies. Deze wordt in de volksmond ook wel de gewone (groene) kerstboom genoemd. Hij is zo sierlijk en mooi dat decoratie bijna onnodig is. Hij is ook verkrijgbaar met lampjes     
 • Abington tree: De Abington tree is een prachtige volle boom, met ronde takjes. Door de verschillende kleurnuances krijgt de boom een extra natuurlijke uitstraling.
 • Allison pine: De Allison pine is een prachtige kunstkerstboom met korte naalden en sierlijke takjes. Hierdoor is deze boom ideaal om de kerstballen en -decoraties dieper in de boom te hangen waardoor de boom meer perspectief krijgt. Door de bruine stam ziet hij er nog echter uit. De Allsion pine is afgeleid van de Picea abies of de 'gewone kerstboom'. De relatief lage prijs maakt deze boom echt een topper! Hij is ook verkrijgbaar met lampjes     
 • Grandis fir: De Grandis fir is een prachtige kunstkerstboom met korte naalden en sierlijke takjes. Hierdoor is deze boom ideaal om de kerstballen en -decoraties dieper in de boom te hangen waardoor de boom meer perspectief krijgt. De Grandis fir onderscheidt zich van de meeste bomen door de wisselende lengtes van de zijtakken. Hierdoor ziet deze boom er nog natuurlijker uit. Hij is ook verkrijgbaar met lampjes     
 • Geneva fir: De Geneva fir is een mooie volle, grijs-groene boom met een unieke uitstraling. De takjes zijn rond en hebben 'bevroren' topjes. De Geneva fir heeft een unieke kleur/uitstraling en is niet te vergelijken met de rest van de collectie.
 • Norway spruce: De Norway Spruce is een kortnaaldige boom met opgaande takken. Deze zeer decoratieve boom is de perfecte kunstvariant van de ouderwetse echte kerstboom. Deze boom is ook verkrijgbaar met sneeuw. In tegenstelling tot de andere besneeuwde bomen, heeft deze maar een klein ‘laagje’ sneeuw.
 • Janga tree: De Janga slim is een mooie slanke boom. De takken variëren van lengte waardoor de boom een natuurlijke uitstraling krijgt. Ook verkrijgbaar met lampjes. De verlichte boom is voorzien van een dimmer. De mooiste slanke, natuurlijke en betaalbare ‘slanke’boom! Hij is ook verkrijgbaar met lampjes.
 • Makalu tree: De Makalu Tree is een prachtige kunstkerstboom met korte naalden. Door de variatie in tak-lengte en nuancering in de topjes en de bruine stam, heeft deze boom een zeer natuurlijke uitstraling. Hij heeft licht opgaande takken. Het is misschien wel de mooiste boom uit onze collectie!
 • Lodge slim: De Lodge slim pine is een volle smalle boom met lange naalden. Deze boom is ideaal voor een plek waar wel een hoge boom gewenst is maar beperkte ruimte beschikbaar.

Klik hier voor ons uitgebreide overzicht met foto's en prijzen.