Tips voor het optuigen van de kerstboom

Een kerstboom is natuurlijk geen echte kerstboom zonder de juiste decoraties. Maar het optuigen van een kerstboom kan nog een hele klus zijn. Hoe zorgt u ervoor dat u elk jaar weer een mooi versierde boom in huis hebt? Hoe blijft u origineel zonder er al teveel extra werk in te hoeven steken? Bij KerstWinqel hebben we het antwoord op uw vragen!

2. Kerstverlichting                    

De tweede stap bij het optuigen van uw kerstboom is het ophangen van kerstverlichting. Bij KerstwinQel heeft u de keuze uit veel verschillende soorten lichtjes:

  • clusterverlichting is ideaal als u op een gemakkelijke manier veel lampjes in uw boom wil plaatsen;
  • u kunt ieder jaar opnieuw een originele boom creëren door elke keer voor een andere kleur lichtjes te kiezen. Zo kunt u het ene jaar voor veelkleurige lampjes en het andere jaar voor witte of gele lichtjes kiezen;
  • het is ook mogelijk om witte lampjes in de vorm van kaarsjes in uw boom te plaatsen met behulp van een makkelijk clipje. Op die manier heeft u een ouderwets gezellige boom in huis zonder bang te hoeven zijn voor brand.

tips optuigen kerstboom

3. Kerstballen

Als laatste komt het meest cruciale onderdeel van het optuigproces. Met de juiste kerstballen creëert u een geheel unieke kerstboom. U kunt daarbij natuurlijk kiezen voor de traditionele rode, gouden en zilveren versieringen. Maar het is ook leuk om te kiezen voor andere kleuren die u misschien niet meteen met Kerst zou associëren. Wat dacht u bijvoorbeeld van babyblauwe, pimpelpaarse of appelgroene kerstballen in uw boom? Met deze kleuren creëer je een levendige sfeer tijdens de koude winterdagen. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen een plastic kerstbal te vullen met gekleurde lekkernijen of papiertjes. Of wat dacht u ervan uw kinderen witte kerstballen te laten beschilderen? Mogelijkheden genoeg om uw kerstboom een bijzonder karakter te geven.

Bezoek onze inspiratiepagina voor meer tips en tricks om van jouw Kerst een onvergetelijke tijd te maken.